Uputstvo za registraciju i prijavu

Knjigovodstveni program AKTIV video uputstvo: OVDE

U ovom uputstvu biće vam pokazan postupak registracije. Potrebno je da na našem sajtu www.aktiv.rs odaberete opciju “Promo Paket BESPLATNO 30 dana” i time ćete ostvariti pravo na besplatno korišćenje našeg programa za knjigovodstvo 30 dana, kada se registrujete.

knjigovodstveni program registracija & prijava 1

Odabirom opcije “Registrujte se”, pojaviće vam se ekran za registraciju.

knjigovodstveni program registracija & prijava 2

Registracija zahteva unos svih podataka koji su obeleženi i potrebno je obeležiti da li ste obveznik PDV-a.

knjigovodstveni program registracija & prijava 3

E-mail adresu i šifru koju ste uneli prilikom registracije potrebno je uneti u odgovarajućim poljima i odabrati opciju “Prijavite se”.

knjigovodstveni program registracija & prijava 4

Omogućeno vam je korišćenje našeg knjigovodstvenog programa. Potrebno je ažurirati podatke o kompaniji za koju ćete voditi knjigovodstvo, odnosno uneti podatke vaše kompanije. Podaci se ažuriraju u našem knjigovodstvenom programu preuzimanjem podataka iz Agencije za Privredne Registre i sa sajta Narodne Banke Srbije. Ažuriranje se vrši unosom PIB-a, matičnog broja ili naziva vaše kompanije.

knjigovodstveni program registracija & prijava 5

knjigovodstveni program registracija & prijava 6

Potrebno je popuniti nedostajuće podatke koji su neophodni za poslovanje, a nisu preuzeti jer ih navedeni registri ne poseduju, to su podaci o: e-mail adresi, broju telefona, statusu obveznika, da li je obveznik PDV-a ili ne. Jednom rečju sva polja obeležena zvezdicom su obavezna. Obavezni podaci o kompaniji su i podaci o tekućim računima pa ukoliko nisu uneti morate ih uneti. Nakon što smo uneli tekući račun i obeležili da je aktivan, označavanjem polja “Sačuvaj” uneti podaci biće sačuvani.

knjigovodstveni program registracija & prijava 8

knjigovodstveni program registracija & prijava 7

Još jedna napomena, ukoliko želimo da dodamo ili izmenimo podatke o kompaniji za koju će se voditi knjigovodstvo u našem knjigovodstvenom programu to možemo učiniti biranjem opcije “Vidi/Izmeni”.

knjigovodstveni program registracija & prijava 9

Želimo vam srećan početak korišćenja našeg knjigovodstvenog programa!