Danas počinje novi rok prijave za subvencije privrednika za prelazak na novi model fiskalizacije, koji će trajati od 15.marta do 5.aprila 2022.godine. Nedavno je na sajtu Ministarstva finansija Republike Srbije najavljen je novi rok za prijavljivanje za subvencije države. Cilj je da svi obveznici fiskalizacije koji se ranije nisu prijavili mogli da ostvare pomoć države.

Prelazak na novi model fiskalizacije podrazumeva da od 1. maja za sve koji treba da budu obveznici novog sistema važi pravilo da moraju da imaju nove fiskalne kase i uređaje i da potpuno rade po novom sistemu.

Prethodni rok do kada su obveznici mogli da se prijave za subencije za novu fiskalizaciju bio je 31. januar 2022. godine. Uslov je bio da je firma registrovana do 29.oktobra 2021.godine, što sada nije slučaj. U ovom roku mogu da apliciraju i preduzetnici i poslovna lica registrovana iza tog datuma.

Prijavljivanje za subvencije će se odvijati na isti način kao u prethodnom roku koji je istekao 31.januara. Prijava se vrši putem portala Poreske uprave, ePorezi, a obveznici fiskalizacije mogu samo jednom da se prijave. Podaci uneti u prijavu ne mogu naknadno da se menjaju.

Rok do kada su obveznici fiskalizacije u obavezi da u potpunosti pređu na novi model je 30. april 2022. godine.

Ukoliko ste u potrazi za rešenjem, obratite se nama da se upoznate sa različitim modelima.